Over Maike - De Groei Academy

Mijn naam is Maike Liebregts- Bruggink en er was ooit een tijd dat ik hoopte dat niemand mij zag als ik een ruimte binnen liep. Zichtbaarheid was echt een pijnlijk punt voor mij. Foto’s ouder dan 5 jaar zijn nauwelijks te vinden van mij, laat staan filmpjes.

Maar ik nam een besluit en ik nam afscheid van wie ik was en ben ik gaan omarmen wie ik wilde zijn. Ook al betekende dit dat ik uit mijn comfortzone moest komen en daar nooit meer naar terug kon. Mijn droom werd groter dan mijn angst!

Deze verandering heeft er voor gezorgd dat ik ging van “altijd maar hopen dat niemand mij ziet” naar iedere week op het podium klimmen en mensen inspireren. Ik kan nu volmondig en heel “on-Nederlands” zeggen dat ik geniet van in de spotlight staan. Of dat nu live voor een volle zaal is, foto’s op Instagram of filmpjes op YouTube, ik geniet er met volle teugen van!

Het is een universeel en diep verlangen van ieder mens om gezien te worden om wie die werkelijk is. Met alle mooie en minder mooie kanten. Ik kon mezelf pas laten zien aan anderen, toen ik mezelf kon zien zoals ik werkelijk was.

 

“What you tell yourself every day will lift you up or tear you down. Choose wisely!”

Mensen die mij echt kennen weten dit van mij:

 

  • Ik hou van heel hard meezingen en waan me Mariah Carey. Mijn omgeving heeft daar een heel andere mening over. Dat mag. Ik blijf toch gewoon zingen.
  • Naast gek, voel ik me ook een beetje schizofreen. Ik ben heel uitbundig, hartelijk en enthousiast. Mensen ontmoeten vind ik het mooiste dat er is. Maar ineens slaat het om en vlucht ik naar de natuur. Ik kan dan geen mens, en vooral geen kind en daar heb ik er 3 van, meer om mij heen hebben en dan moet ik alleen zijn!
  • Ik loop heel vaak op hoge hakken, maar regelmatig wandel ik heel spiriwiri met mijn blote voeten door het bos.
  • Ik heb dus graag het beste van 2 werelden. Misschien komt dit door mijn opvoeding. Ik heb een nuchtere Hollandse vader die wetenschapper is en een Indische verwenmoeder, een echt gevoelsmens.
  • Ik loop door deze mooie wereld als een kind in een snoepwinkel. Ik ben nieuwsgierig, ik verwonder me over al het moois dat ik zie. Ik wil alles proeven, ruiken en voelen. En ik wil er van uitdelen! Ik hou van cadeautjes krijgen, maar ik word pas echt blij als ik mag trakteren!
  • Ik heb een manier van naar de wereld om mij heen kijken, waarvan ik dacht dat die normaal was. Maar ook hierin blijk ik een afwijking te hebben. Op goede dagen, als ik heel lief ben tegen mezelf, noem ik het een talent. Door mijn perspectief zie ik de hele dag verbanden, zijn sommige dingen heel logisch voor mij en zie ik dingen die anderen (nog) niet zijn opgevallen. Anderen noemen mij ook vaak een verbinder.
  • Het is dus ontzettend druk in mijn hoofd, soms heb ik daar last van, maar het maakt mij tot wie ik ben. Sinds ik dit niet meer als interne weeffoutjes zie, zijn het mijn talenten. Die mogen er zijn en hierdoor ben ik juist tot betekenis kan in deze wereld.

Dit ben ik dus….

Zoals je misschien al is opgevallen houd ik van tegenpolen.

Zingen én amuzikaal

Extravert én introvert

Hakken én blootvoets

Ratio én hart en ziel

Ontvangen én geven

Veel ogenschijnlijke tegenstrijdigheden kunnen dus prima samen. Maar succes en onzichtbaar zijn, gaan écht niet samen.