Innerlijk Kompas - De Groei Academy

Ik ben echt een ramp in het vinden van de weg. Ik ben écht heel vaak verdwaald in mijn leven. Zeker toen ik verhuisde naar een nieuwe stad. Het heeft zeker 10 jaar geduurd voordat ik mijn weg een beetje leerde kennen.

Ik ben TomTom dan ook eeuwig dankbaar dat ze navigatie toegankelijk hebben gemaakt voor de gewone man…uhhh vrouw. Niets makkelijker dan een stem die precies zegt waar ik naar toe moet!? Ze geeft nauwkeurig aan wanneer ik af moet slaan of rechtdoor moet. Whoohooo! Uitvinding van de eeuw!

Maar…… ik ben nogal eigenwijs. Mijn man, mijn ouders, iedereen die mij goed kent zal dit met liefde kunnen beamen🤣) Dat resulteert soms, oké best vaak, in het feit dat ik ook denk dat ik het beter weet dan die aardige mevrouw van TomTom. Ik negeer haar aanwijzing en ga toch links waar zij zegt dat ik rechts moet. Ik vind het lastig om toe te geven, maar zij heeft eigenlijk best vaak gelijk ☹☺️

Mijn ziel, de plek van zuiver weten, heeft een instrument om dagelijks met mij te communiceren. Een innerlijk kompas. Ze geeft, net zoals de dame in mijn navigatiesysteem, aanwijzingen hoe mijn bestemming te bereiken.

Hoe krijg je aanwijzingen?

♡ onderbuikgevoel, als je op een kruispunt staat, een keuze moet maken, dan krijg je een gevoel door.
♡ tekens, op jouw pad kom je ineens allerlei “toevalligheden ” tegen.
♡ dromen, in jouw dromen communiceert jouw onderbewustzijn met jou.

Denkt jouw hoofd het soms beter te weten? En negeer je daardoor de aanwijzingen?

Ik luister wel eens te vaak naar mijn door angst gedreven gedachtes. Voorbeeldje, ik maakte kennis met een potentiële klant. Mijn gevoel zei al direct ” Nee, niet doen! Dit voelt niet goed!” Omdat mijn ego geen concrete bewijzen kon vinden en bang was om een klant mis te lopen, zei ik ja tegen deze klant. Jullie raden het al…. het klikte niet, het werkte niet en er kwamen trubbels.

Hoe vaak denk jij….oh, had ik maar naar mijn gevoel geluisterd?